top of page

Onze Dojo 

Waar er vroeger moest getraind worden in aftandse omgevingen, voetbalkantines, achterzaaltjes van cafe's, ... zijn er de laatste 25 jaar veel meer mogelijkheden bijgekomen om in deftige omgevingen te trainen. Voorzien van moderne electrische en sanitaire installatie's zijn er nu ook meer mogelijkheden op het vlak van tatami's, ophangsystemen voor bijvoorbeeld bokszakken. Tevens zijn er meer opbergmogelijkheden voor ons toch wel duurder wordend materiaal kortom, we zijn er met de jaren enkel maar op vooruit gegaan. Dit, mede dankzij de faciliteiten die nu, welliswaar tegen betaling, ter beschikking gesteld worden door de Gemeente-besturen. In het geval van onze -zuster karatescholen- Balen en Meerhout, zelfs een specifieke vechtsportenzaal waar we naar hartelust kunnen trainen.

Kamacho-do, Honbu Dojo Balen

 

Als Nationale organisatie hebben we de beschikking over een heuse Honbu (Hoofd-dojo) Dojo. Hier gaan  de dagdagelijkse trainingen door van Kamacho-Do Karateschool Balen, maar ook de maandelijkse 'Kadertrainingen' (voor Bruine en Zwarte gordels) van de Belgische Goju Ryu Karate Associatie (B.G.K.A.). Tevens gaan hier ook iedere vrijdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur, de wedstrijdtrainingen door van diezelfde BGKA. De wedstrijdtrainingen staan open voor iedereen, de begeleiding ervan gebeurt door onze jongere leden. Indien je interesse hebt, zeker contact opnemen en die drempelvrees opzij schuiven. Nergens voor nodig :-)

WhatsApp Image 2021-09-04 at 17.03.39 (5).jpeg
Onze 'Little Dragons' oftewel
'Kleine Draakjes'

 

Onze dojo in Balen geeft ook nog een extra en hele leuke mogelijkheid voor de allerkleinsten (4 - 6 jaar). Onder begeleiding van 2 toppers, Elize Sensei en Kirsten Sensei, jonge dames die van wanten en vooral omgang met jonge kinderen weten,
Deze leeftijdscategorie vergt een meer specifieke aanpak. We voorzien hiervoor dan ook specifiek educatief materiaal. Het is leuk om te zien hoe snel de kleine spruiten vorderen in hun motoriek, aanpak, ... op weg naar de jeugdcategorie binnen enkele tijd.
Ook hier is ons motto : niet aan de zijkant staan wachten, maar vandaag nog karatevriendjes worden met de overige kinderen in een uiterst veilige en leuke omgeving.

WhatsApp Image 2021-09-04 at 17.03.39.jpeg
bottom of page